TinkerBell's Miracle

29.07.2018

14 maj 2012 föddes den som lagt grunden till att jag idag driver rehab, friskvård & butik. Min vackra Bella såg dagens
ljus, och hon har funnits vid min sida under hela denna krokiga och brokiga resa. Det började med hennes röntgen-resultat, när hon var 1,5, och hon har inga höfter att skryta med, tvärtom. Efter många samtal med veterinärer & fysioterapeuter började jag lägga upp rehabschema, och med den ringa kunskap jag hade då fick jag prova mej fram till vad som funkade. & ngt gjorde jag rätt - hon höll, hon var smärt & slimmad, smidig och snabb och vi tränade och tävlade agility, fystränade tillsammans, konditionstränade etc. Hon levde ett ovanligt vanligt liv, iaf om man är hund hos mej.

Nu närmar hon sej 6år, agilityn kör vi enbart för skojs skull, men fysträning, dogparkour, balansboll, löpband, simning, etc, är det fortfarande full rulle på. Höfterna märks emellanåt, hon är stel & inte fullrörlig och då blir det massage & soffmys, & lillebror Storm följa med och träna istället.

Vägen med Bella var många ggr tårfylld & hopplös, men min veterinär (världens bästa ! <3), har varit ett fullgott stöd och vid senaste röntgen-plåten (röntgar vartannat år), jämförde han med första bilderna och var väldigt förundrad över hur fin hon är i höfterna idag, ingen artros på bilderna och hon rör sej fortfarande lätt & ledigt. "Med det hon hade att utgå ifrån, och det aktiva livet hon har haft, är det mycket ovanligt med så få förändringar", de orden kommer jag nog inte glömma i första taget.

Bellas liv har kantats av varierad träning, mkt stabilitetsträning, balansträning, och varvats med nätt stretching. För att kunna ge henne vad hon behövde utbildade jag mej till canineopat/hundfysioterapeut & massageterapeut för hund, och med facit i hand har det varit ett bra val. :)

Alla hundar har rätt till fullrörliga & aktiva liv. Är vovven lite stel, lite halt, ta kontakt med en canineopat. Det finns massor med kunskap som vi älskar att dela med oss av, och det finns inget bättre än en hund som man kan göra skillnad för. Jag brukar rekommendera att man kollar igenom sin vovve och ger den en massage 3-4 ggr/året, på så vis upptäcker man tidigt om något är på tok i rörelseapparaten. Lita alltid på magkänslan, våra hundar är experter på att dölja saker, på både gott & ont.

Avslutar med en bild på min vackra Bella.